katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Zupa grzybowa na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna zupa grzybowa na mięsie. Można ją podać z ugotowanym osobno makaronem, a można grubszy makaron ugotować w zupie.

Zupa grzybowa na rosole

Składniki:

Zupa grzybowa na rosole

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa na rosole
Grzyby myjemy w ciepłej wodzie i kroimy w paski.

Porcję rosołową bądź inne mięso płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.

Przygotowane grzyby dusimy na maśle (można dodać do zupy bez duszenia). Obieramy marchew, por i wrzucamy do mięsa. Dodajemy też natkę pietruszki, grzyby i pozostałe przyprawy.

Gotujemy ok 40 min (aż grzyby będą miękkie). Wyjmujemy mięso i doprawiamy dość mocno pieprzem do smaku.

Można na dodać śmietanę. Podajemy z ugotowanym makaronem. 

Tagi:

zupa grzyby obiad