Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa na rosole
Grzyby myjemy w ciepłej wodzie i kroimy w paski.
Porcję rosołową bądź inne mięso płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Przygotowane grzyby dusimy na maśle (można dodać do zupy bez duszenia). Obieramy marchew, por i wrzucamy do mięsa. Dodajemy też natkę pietruszki, grzyby i pozostałe przyprawy.
Gotujemy ok 40 min (aż grzyby będą miękkie). Wyjmujemy mięso i doprawiamy dość mocno pieprzem do smaku.
Można na dodać śmietanę. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Porcję rosołową bądź inne mięso płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Przygotowane grzyby dusimy na maśle (można dodać do zupy bez duszenia). Obieramy marchew, por i wrzucamy do mięsa. Dodajemy też natkę pietruszki, grzyby i pozostałe przyprawy.
Gotujemy ok 40 min (aż grzyby będą miękkie). Wyjmujemy mięso i doprawiamy dość mocno pieprzem do smaku.
Można na dodać śmietanę. Podajemy z ugotowanym makaronem.