Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z grysikiem i śmietaną
Umyte grzyby zalać ciepłą wodą i moczyć przez kilka godzin.
Po tym czasie pokroić na mniejsze kawałki, dodać pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę i seler i gotować pod przykryciem do miękkości.
W międzyczasie dodać liście laurowe, kostkę grzybową oraz ziele angielskie. Kiedy grzyby będą miękkie dodać grysik.
Gotować do miękkości. Wlać śmietankę i doprawić do smaku. Podawać.
Po tym czasie pokroić na mniejsze kawałki, dodać pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę i seler i gotować pod przykryciem do miękkości.
W międzyczasie dodać liście laurowe, kostkę grzybową oraz ziele angielskie. Kiedy grzyby będą miękkie dodać grysik.
Gotować do miękkości. Wlać śmietankę i doprawić do smaku. Podawać.