Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa grzybowa z grysikiem i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa grzybowa z grysikiem to jedna z moich ulubionych zup. Staram się ją przyrządzać jak najczęściej.

Zupa grzybowa z grysikiem i śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa grzybowa z grysikiem i śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z grysikiem i śmietaną
Umyte grzyby zalać ciepłą wodą i moczyć przez kilka godzin.

Po tym czasie pokroić na mniejsze kawałki, dodać pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę i seler i gotować pod przykryciem do miękkości.

W międzyczasie dodać liście laurowe, kostkę grzybową oraz ziele angielskie. Kiedy grzyby będą miękkie dodać grysik.

Gotować do miękkości. Wlać śmietankę i doprawić do smaku. Podawać.
Zupa grzybowa z grysikiem i śmietaną
Grzyby zalać ciepłą wodą i dusić kilka godzin.
Zupa grzybowa z grysikiem i śmietaną
Liście laurowe ziele angielskie i warzywa dodać do zupy.
Zupa grzybowa z grysikiem i śmietaną
Kiedy wszystko będzie miękkie dodać grysik.
Zupa grzybowa z grysikiem i śmietaną
Na koniec wlać śmietanę i zupę doprawić do smaku.

Tagi:

zupa