Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z makaronem
Do większego garnka wkładamy udka z kurczaka, zalewamy 3 litrami wody, dodajemy listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, dodajemy wymoczone grzyby , obraną cebulę i doprawiamy do smaku vegetą. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy razem z cebulę.
Obraną marchewkę ,pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach ,obrane ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw. Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą, dodajemy śmietanę. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, wegetą i przyprawą maggi.
Makaron gotujemy osobno według przepisu na opakowaniu i dodajemy do zupy. Posypujemy posiekaną natkę pietruszki.
Obraną marchewkę ,pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach ,obrane ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw. Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą, dodajemy śmietanę. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, wegetą i przyprawą maggi.
Makaron gotujemy osobno według przepisu na opakowaniu i dodajemy do zupy. Posypujemy posiekaną natkę pietruszki.