jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Książka Kucharska: 40 przepisów na najlepsze jesienne zupy

Zupa z mielonego mięsa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Zupa niezwykle sycąca i rozgzrewająca.

Zupa z mielonego mięsa

Składniki:

Zupa z mielonego mięsa

 

  • Składniki:
  • 0,5 puszki czerwonej fasoli,
  • 0,5 kg mielonego mięsa,
  • 1,5 strączka papryki chili,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 papryka zielona,
  • 3 pomidory,
  • Sól, pieprz do smaku,
  • Olej do smażenia,
  • Przegotowana woda (w takiej ilości by zupa była gesta)

 

Sposób przygotowania:

Zupa z mielonego mięsa
Pokrojona w kostkę cebulę rumienimy na oleju. Dokładamy do niej mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Całość smażymy, by mięso było gotowe. W innym naczyniu smażymy pomidory pokrojone w kostkę Dokładamy do nich pokrojone papryki oraz posiekane drobno papryczki chili. Wszystko smażymy, aż papryka zmięknie. Przygotowane w ten sposób warzywa przekładamy do mielonego mięsa. Dokładamy odcedzoną fasolkę. Chwilkę gotujemy całość delikatnie podlewając wodą. Doprawiamy. Podajemy gorącą.