Sposób przygotowania:
Zupa z mięsem mielonym, dynią i jajkiem
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę pomidorową i przesmażamy na niej mięso mielone. Doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz paprykami i ziołami. Dodajemy posiekamy w plasterki czosnek oraz poszatkowaną cebulę. Przesmażamy aż się zeszkli. Marchew i pietruszkę myjemy, obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Dodajemy do mięsa i razem przesmażamy. Paprykę i dynię myjemy i kroimy w mniejsze kawałki, dokładamy do garnka. Podlewamy taką ilością bulionu aby przykryła warzywa i gotujemy do miękkości.
Pod koniec gotowania dodajemy groszek oraz posiekane suszone pomidory. Gotujemy jeszcze 3-5 minut.
Całość doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz paprykami i ziołami.
Zupę serwujemy z jajkiem sadzonym.
Pod koniec gotowania dodajemy groszek oraz posiekane suszone pomidory. Gotujemy jeszcze 3-5 minut.
Całość doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz paprykami i ziołami.
Zupę serwujemy z jajkiem sadzonym.
ciasteczka