Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z mięsem mielonymETAP 1
Pomidory myjemy i kroimy na mniejsze części. Pokrojone przekładamy do garnka i stawiamy na ogniu. Gotujemy je do miękkości.
ETAP 2
Gotowe fasujemy, przecierając przez gęste sito, by pozbyć się pestek oraz skórek.
ETAP 3
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
ETAP 4
Między czasie cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną przysmażamy na patelni. Do zrumienionej dodajemy mięso. Przysmażamy je doprawiając do smaku. Pod koniec łączymy je z marchewką startą na tarce o grubych oczkach.
ETAP 5
Gotowe mięso zalewamy otrzymanym przecierem pomidorowym oraz wodą. Całość gotujemy około 15 minut. Pod koniec gotowania zupę zabielamy i ostatecznie doprawiamy do smaku. Gotową łączymy z posiekaną natką pietruszki.
Zupę podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem.
SylaUla
gusia1000