Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Zupa serowa z mięsem mielonym i tartą cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zupa robiona na bazie serków topionych ma bardzo fajny ciekawy smak. Zioła prowansalskie i tarta cebula nadają jej niezwykłego aromatu.

Zupa serowa z mięsem mielonym i tartą cebulką

Składniki:

Zupa serowa z mięsem mielonym i tartą cebulką

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa z mięsem mielonym i tartą cebulką
Rozdrobnione serki topione rozpuszczamy w 2 litrach wody. Wrzucamy bulion w kostkach. Gotujemy do czasu aż serki się rozpuszczą.

Mielone podsmażamy na patelni na rumiany kolor. Dokładamy do bulionu, dodajemy też włoszczyznę. Gotujemy przez 20 minut. Do zupy dodajemy startą na tarce cebulę i gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Doprawiamy ziołami. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy jeszcze słodką papryką.