Sposób przygotowania:
Zupa serowa z mięsem mielonym i tartą cebulką
Rozdrobnione serki topione rozpuszczamy w 2 litrach wody. Wrzucamy bulion w kostkach. Gotujemy do czasu aż serki się rozpuszczą.
Mielone podsmażamy na patelni na rumiany kolor. Dokładamy do bulionu, dodajemy też włoszczyznę. Gotujemy przez 20 minut. Do zupy dodajemy startą na tarce cebulę i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Doprawiamy ziołami. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy jeszcze słodką papryką.
Mielone podsmażamy na patelni na rumiany kolor. Dokładamy do bulionu, dodajemy też włoszczyznę. Gotujemy przez 20 minut. Do zupy dodajemy startą na tarce cebulę i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Doprawiamy ziołami. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy jeszcze słodką papryką.