Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Zupa z migdałami "Carmen"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa na wywarze drobiowo warzywnym z dodatkiem sparzonych posiekanych migdałów, ryżu, śmietany, przed podaniem posypany natką pietruszki..

Zupa z migdałami "Carmen"

Składniki:

Zupa z migdałami "Carmen"

 

Sposób przygotowania:

Zupa z migdałami "Carmen"
Migdały przebrać, sparzyć, obrać ze skórki. następnie je drobno posiekać.

Ryż przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, zalać wywarem, ugotować do miękkości, połączyć z migdałami posiekanymi i śmietanką, chwile pogotować na małym ogniu, doprawić do smaku. wyłączyć i pozostawić na 10 minut pod przykryciem.

Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Tagi:

ryż