cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

zupa migdałowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sycąca,słodka i niecodzienna zupa z migdałami i z ryżem.

zupa migdałowa

Składniki:

zupa migdałowa

 

Sposób przygotowania:

zupa migdałowa
Zagotować w rondlu osoloną wodę. Do wrzątku wsypać ryż, gotować 20 minut na średnim ogniu. W drugim rondlu zagotować mleko, wsypać mielone migdały. Gotować na małym ogniu 15 minut pod przykryciem (często mieszać). Rodzynki umyć, osączyć, przełożyć je do mleka i migdałów. Dodać masło, cukier i ponownie wymieszać. Ryż odcedzić, odsączyć, przełożyć do filiżanek. Wlać porcje gorącego mleka, udekorować prażonymi migdałami.

Tagi:

ryż