gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa z młodą kapustą, marchewką i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna i łatwa w przygotowaniu zupa warzywna. Mojej rodzinie bardzo smakowała - szczególnie dzieciom :)

Zupa z młodą kapustą, marchewką i groszkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z młodą kapustą, marchewką i groszkiem

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 1/2 główki mniejszej młodej kapusty
  • 1 puszka marchewki z groszkiem
  • 1/2 pora
  • 2 kostki rosołowe
  • sól
  • przyprawa uniwersalna Kucharek
  • 100 ml śmietanki
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Zupa z młodą kapustą, marchewką i groszkiem
Porcję rosołową przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe, sól oraz przyprawę uniwersalną i gotujemy. Wyciągamy porcję i obieramy z niej mięso. Do wywaru dodajemy poszatkowaną kapustę oraz drobno posiekany por. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Po czym wsypujemy odcedzoną z zalewy marchewkę z groszkiem i dodajemy obrane mięso. Gotujemy przez chwilę. Na koniec do zupy wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką i całość zagotowujemy. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Zupa z młodą kapustą, marchewką i groszkiem
Porcję rosołową przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe, sól oraz przyprawę uniwersalną i gotujemy.
Zupa z młodą kapustą, marchewką i groszkiem
Do wywaru dodajemy poszatkowaną kapustę oraz drobno posiekany por.
Zupa z młodą kapustą, marchewką i groszkiem
Na koniec do zupy wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką i całość zagotowujemy.