Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa z młodą kapustą i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna lekka zupa o wspaniałym smaku młodych warzyw

Zupa z młodą kapustą i pomidorami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z młodą kapustą i pomidorami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodą kapustą i pomidorami
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Marchewkę oskrobać, odciąć końce, pokroić w plasterki. Kalarepkę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą, delikatnie osolić i zagotować. Gotować 10-15 minut. Kapustę oczyścić z brzydkich liści, przekroić na pół usunąć głąb, poszatkować.Gdy warzywa są już prawie miękkie dodać kapustę, zamieszać i gotować do miękkości wszystkich warzyw.W tym czasie umyć i sparzyć pomidory. Zdjąć skórę i pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Zamieszać, zagotować. Doprawić solą i pieprzem, dodać słodkiej papryki. Gorącą rozlać do talerzy, zjeść na samo jako danie dietetyczne lub z chlebem
Zupa z młodą kapustą i pomidorami
Warzywa obrać, umyć i pokroić wrzucić do garnka zalać wodą delikatnie osolić i zagotować Gotować 10-15 minut
Zupa z młodą kapustą i pomidorami
Kapustę oczyścić z brzydkich liści przekroić na pół usunąć głąb poszatkować
Zupa z młodą kapustą i pomidorami
Gdy warzywa są już prawie miękkie dodać kapustę zamieszać i gotować do miękkości wszystkich warzyw
Zupa z młodą kapustą i pomidorami
W tym czasie umyć i sparzyć pomidory Zdjąć skórę i pokroić w kostkę Dodać do zupy Zamieszać zagotować Doprawić solą i pieprzem dodać słodkiej papryki