Sposób przygotowania:
Zupa z młodego jarmużu
Marchew oraz cebulę obieramy, a następnie myjemy. Cebulę również obieramy, a świeży jarmuż myjemy pod zimną, bieżącą wodą. Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Z liści jarmużu wykrawamy grube i twarde łodygi, a pozostałą część cienko szatkujemy. Zarówno ziemniaki jak i marchewki kroimy w kostkę, po czym przekładamy do garnka dodajemy kostkę rosołową, zalewamy wodą i nastawiamy na gaz. W tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy cebulkę i przesmażamy, gdy się zrumieni dodajemy jarmuż i całość smażymy do 5 minut, doprawiając solą i pieprzem. Po 10 minutach od zagotowania się ziemniaków z marchewką dodajemy usmażony na cebulce jarmuż, zupę doprawiamy do smaku, a nastepnie gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Zupę możemy zabielić śmietaną