Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Poczujmy smak wiosny czyli nowalijki!

Zupa z młodych liści rzodkiewki :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Liście rzodkiewki z reguły wyrzucamy . A nie słusznie . Młode listki rzodkiewki doskonale nadają się na wiosenną zupę lub jarzynkę .

Zupa z młodych liści rzodkiewki :

Składniki:

Zupa z młodych liści rzodkiewki :

 

  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 porcję makaronu ryżowego
  • ½ litra bulionu drobiowego ( może być z kostki bulionowej )
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki mleczka kokosowego
  • 2 łyżeczki trawy cytrynowej
  • 1 łyżka usiekanego kopru

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodych liści rzodkiewki :
Oberwać , umyć i drobno usiekać listki rzodkiewki . Same rzodkiewki utrzeć na tarce jarzynowej . Na maśle udusić liście i ½ utartej rzodkiewki . Zalać bulionem . Gotować 15 minut .Makaron zalać wrzątkiem , zostawić na 5 minut. Odcedzić , dodać do zupy . Wlać mleko kokosowe. Doprawić trawą cytrynową . Wsypać koper. Podawać posypaną resztą utartej rzodkiewki .

Tagi:

makaron