Książka Kucharska: Kuchnia włoska wieszjak.pl

Zupa z parmezanu i jaj (Stracciatella)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Parmezan utrzyj na tarce, wbij do miseczki jaja i dobrze ubij z parmezanem, solą, pieprzem i startą ćwiartką gałki muszkatołowej.

Zupa z parmezanu i jaj (Stracciatella)

Składniki:

Zupa z parmezanu i jaj (Stracciatella)

 

Sposób przygotowania:

Zupa z parmezanu i jaj (Stracciatella)
Parmezan utrzyj na tarce, wbij do miseczki jaja i dobrze ubij z parmezanem, solą, pieprzem i startą ćwiartką gałki muszkatołowej. Wywar podgrzej, zanim zacznie wrzeć wlej ostrożnie zawartość miski, doprowadź do wrzenia i gotuj 7 minut bez przerwy mieszając. Podaj z listkiem bazylii.

Tagi:

jajko jajka