czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Lekka zupa z sercami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podroby przez jednych są lubiane, przez innych znienawidzone, ja akurat zaliczam się do tej pierwszej grupy.

Lekka zupa z sercami

Składniki:

Lekka zupa z sercami

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupa z sercami
Serca przekroić i oczyścić ze skrzepów krwi, wrzucić do garnka, zagotować i odcedzić.

Zalać świeżą wodą, posolić. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce, pora posiekać, wrzucić do serc, gotować 15 minut.

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić razem z kaszą do gotujących się serc. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku. Na koniec zabielić mlekiem. Smacznego :)

Tagi:

zupa podroby