Sposób przygotowania:
Lekka zupa z sercami
Serca przekroić i oczyścić ze skrzepów krwi, wrzucić do garnka, zagotować i odcedzić.
Zalać świeżą wodą, posolić. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce, pora posiekać, wrzucić do serc, gotować 15 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić razem z kaszą do gotujących się serc. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku. Na koniec zabielić mlekiem. Smacznego :)
Zalać świeżą wodą, posolić. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce, pora posiekać, wrzucić do serc, gotować 15 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić razem z kaszą do gotujących się serc. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku. Na koniec zabielić mlekiem. Smacznego :)