Sposób przygotowania:
Polewka z prośnianek z żołądkami drobiowymi
Grzyby dokładnie oczyścić- najlepiej za pomocą małej szczoteczki.
Zalać wodą z dodatkiem soli i octu, odstawić na 15 min, po tym czasie przepłukać parokrotnie.
Większe prośnianki przekroić na pół, mniejsze pozostawić w całości, zalać ok. 2,5 l. wody, dodać ziele angielskie , pieprz w ziarnach oraz liście laurowe.
Gotować na minimalnym gazie przez 1,5 godz. Polewka ma tylko pyrkać.
Do garnka dołożyć opłukane żołądki drobiowe, gotować do ich miękkości.
Zupę doprawić solą i pieprzem.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami.
Zalać wodą z dodatkiem soli i octu, odstawić na 15 min, po tym czasie przepłukać parokrotnie.
Większe prośnianki przekroić na pół, mniejsze pozostawić w całości, zalać ok. 2,5 l. wody, dodać ziele angielskie , pieprz w ziarnach oraz liście laurowe.
Gotować na minimalnym gazie przez 1,5 godz. Polewka ma tylko pyrkać.
Do garnka dołożyć opłukane żołądki drobiowe, gotować do ich miękkości.
Zupę doprawić solą i pieprzem.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami.
SylaUla
Martyna12
Zgadzam się :)