Zupa z pomarańczy i różowego grejpfruta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na 4 porcje, podawać od 2 roku życia...

Zupa z pomarańczy i różowego grejpfruta

Składniki:

Zupa z pomarańczy i różowego grejpfruta

 

  • 3 różowe grejpfruty
  • ewentualnie liście świeżej mięty
  • SYROP:
  • Pół szklanki wody
  • 4 łyżki cukru
  • skórka z 1 pomarańczy
  • skórka z 1 cytryny
  • pół szklanki soku pomarańczowego
  • pół szklanki soku z grejpfruta
  • sok z połowy cytryny

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pomarańczy i różowego grejpfruta
Przygotuj syrop, z wody, cukru, soku pomarańczowego, skórki z pomarańczy i cytryny drobno pokrojonej. Gotuj całość przez 3minuty. Ostudź i dodaj soku z cytryny. Obierz grejpfruty, usuwając również białą błonę pokrywającą cząstki, otrzymane cząstki włóż do syropu na 3 godziny. Wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj drobno pokrojonymi liśćmi świeżej mięty.