Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa z pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kolejna szybka i tania zupa dla każdego zapracowanego i niemającego czasu

Zupa z pora

Składniki:

Zupa z pora

 

  • Rosołek z kury z paczki
  • 1 mały por
  • 1 łyżeczka masła
  • 10 dag topionego serka śmietankowego
  • 1/3 pęczka natki

Sposób przygotowania:

Zupa z pora
Biała i jasno zielona część pora kroimy w talarki. Na patelni rozgrzać masło, dodać por i smażyć około 5 minut.
Zagotować 1 litr wody, wsypać rosół, wymieszać. Dodać przesmażony por. Serek topiony wkładamy do sitka i zanurzamy w zupie, a gdy zaczyna się rozpuszczać, przetrzeć. Gotować jeszcze 10 minut, mieszając. Umytą natkę posiekać i przed podaniem posypać zupę.

Tagi:

pory