Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zupa kung fu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis dla miłośników zup i dań jednogarnkowych bez konieczności przygotowywania drugiego dania. Wypróbuj przekonaj się Sam

Zupa kung fu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa kung fu

 

Sposób przygotowania:

Zupa kung fu

I

Zupa Kung Fu
Przygotowanie warzyw, czosnku, cebuli. Przygotowanie mięsa oraz boczku.

1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję boczek pokrojony w drobną kostkę, mięso pokrojone w kostkę. Mięso doprawiam solą oraz paprykami słodką i ostrą. Smażę około 30 minut.

II

Zupa Kung Fu
Przygotowanie ziemniaków, marchwi oraz pietruszki.

2. Ziemniaki, marchew, pietruszkę obieram, kroję w kostkę, kapustę drobno szatkuję. Warzywa przekładam do garnka zalewam wodą, solę i gotuję około 20 minut.

III

Zupa Kung Fu
Przygotowanie grzybów oraz papryki.

3. Pieczarki myję, kroję w plasterki, smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam pieprzem oraz solą. Do grzybów dodaję oczyszczone z nasion, pokrojone w paseczki papryki czerwone oraz papryczkę chili. Smazę około 10 minut.

IV

Zupa Kung Fu

4. Do ugotowanych warzyw przekładam mięso oraz usmażone grzyby z paprykami.
5. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy i zagęszczam zupę mąką rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec wsypuję majeranek, chwilkę gotuję.

V

Zupa Kung Fu

6. Zupa gotowa.
7. Smacznego.