Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa z pora (bezmięsna)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli ktoś preferuje zupy wyłącznie na wywarze mięsnym, to można ją również zrobić na rosole. Ja z racji własnych upodobań, jak również z faktu że czasem obiad muszę zrobić bardzo szybko wybieram zupki „na wodzie”.

Zupa z pora (bezmięsna)

Składniki:

Zupa z pora (bezmięsna)

wszystki

Sposób przygotowania:

Zupa z pora (bezmięsna)

przygotowanie

Zupa z pora (bezmięsna)
przygotowujemy wszystkie potrzebne skladnik

Marchewkę obieramy, ziemniaki również - kroimy je w kostkę. Zalewamy litrem wody, solimy, pieprzymy i gotujemy.

krojenie

Zupa z pora (bezmięsna)
pokrojonego pora przesmażamy na maśle z solą

Pora kroimy w talarki (jeśli jest bardzo duży to wystarczy tylko zielona część) - smażymy go na maśle.

smazenie

Zupa z pora (bezmięsna)
pora przesmażamy na maśle z dodatkiem soli

Pora śmażymy do czasu aż ładnie się zeszkli. Koperek siekamy

doprawianie

Zupa z pora (bezmięsna)
do wywaru dodajemy pora oraz siekany koper

Do ugotowanych warzyw dodajemy pora oraz koperek, doprawiamy i gotujemy jeszcze 3 minuty. Zabielamy śmietanką i gotowe

Tagi:

zupa warzywa