berciq

berciq

Szef Kuchni
[Przepisów: 17]

Zupa z fasoli szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywna zupa jarzynowa bogata w białko roślinne z fasoli, z dodatkiem innych warzyw z ogródka domowego.

Zupa z fasoli szparagowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z fasoli szparagowej

 

  • fasolka szparaowa - 300g
  • ziemniaki - 2 średnie
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka korzen
  • kostka bulionowa warzywna
  • sól, pieprz
  • liść laurowy, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Zupa z fasoli szparagowej
2 litry wody nastawić i doprowadzić do wrzenia, rozpuścić 2 kostki bulionowe warzywne.

Najpierw wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, później marchewkę w plasterkach i pietruszkę w całości.

Fasolkę szparagową obrać na końcach, pokroić i wrzucić do zupy. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.

Gotować około godziny, aż wszystkie warzywa będą miękkie.  
Zupa z fasoli szparagowej
Fasola, pietruszka i marchewka są podstawą zupy.
Zupa z fasoli szparagowej
Najpeirw do bulionu wrzucamy ziemniaki, resztę warzyw nieco później.
Zupa z fasoli szparagowej
Zupę gotujemy około godziny, az warzywa będą miękkie

Tagi:

warzywa zupa