Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa koperkowa z cukinią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna i lekka zupka koperkowa z ryżem oraz cukinią. Można podawać ją z kawałkami mięsa z ugotowanego udka.

Zupa koperkowa z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa koperkowa z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z cukinią
Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje wrzucamy oczyszczone mięso oraz kilka ziarenek ziela. Gotujemy wywar przez około 35-40 minut, aż mięso będzie prawie miękkie. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę seler, pietruszkę i marchewki.

Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy przez 5 minut, a następnie dodajemy ryż. Gotujemy jeszcze 10 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę cukinię i gotujemy 3 minuty. Na koniec wrzucamy posiekany koperek i gotujemy 2 minuty.

Dodajemy śmietanę rozrobioną z niewielką ilością zupy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i podajemy.
Zupa koperkowa z cukinią
Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje wrzucamy oczyszczone mięso oraz kilka ziarenek ziela.
Zupa koperkowa z cukinią
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy przez 5 minut, a następnie dodajemy ryż.
Zupa koperkowa z cukinią
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy przez 5 minut, a następnie dodajemy ryż.
Zupa koperkowa z cukinią
Na koniec wrzucamy posiekany koperek i gotujemy 2 minuty.

Tagi:

zupy warzywa