Sposób przygotowania:
Zupa koperkowa z cukinią
Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje wrzucamy oczyszczone mięso oraz kilka ziarenek ziela. Gotujemy wywar przez około 35-40 minut, aż mięso będzie prawie miękkie. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę seler, pietruszkę i marchewki.
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy przez 5 minut, a następnie dodajemy ryż. Gotujemy jeszcze 10 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę cukinię i gotujemy 3 minuty. Na koniec wrzucamy posiekany koperek i gotujemy 2 minuty.
Dodajemy śmietanę rozrobioną z niewielką ilością zupy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i podajemy.
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy przez 5 minut, a następnie dodajemy ryż. Gotujemy jeszcze 10 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę cukinię i gotujemy 3 minuty. Na koniec wrzucamy posiekany koperek i gotujemy 2 minuty.
Dodajemy śmietanę rozrobioną z niewielką ilością zupy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i podajemy.
Jagodowa
Magdalena88