Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z pora i selera z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa z pora jest smaczna, bardzo łatwa i szybka do zrobienia.

Zupa z pora i selera z kukurydzą

Składniki:

Zupa z pora i selera z kukurydzą

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pora i selera z kukurydzą
W garnku zagotować 1 litr wody, dodać kostki rosołowe. Por i seler dokładnie oczyścić, umyć i drobno pokroić. Podsmażyć na rozgrzanym maśle, wymieszać z mąkę, połączyć rosołem i gotować do miękkości warzyw. Następnie zdjąć z ognia i zmiksować. Na końcu dodać kukurydzę i śmietanę. Zupę podawać posypaną posiekanym koperkiem.