Sposób przygotowania:
Zupa z pora i marchewki
Do garnka wylewamy wodę, zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody. W międzyczasie marchew obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do wywaru.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą wodą, odciskamy nadmiar wody i kroimy w półplasterki. Dodajemy razem z ziemniakami do garnka.
Gotujemy do miękkości. Natkę pietruszki kroimy na drobno i posypujemy zupę przed podaniem.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą wodą, odciskamy nadmiar wody i kroimy w półplasterki. Dodajemy razem z ziemniakami do garnka.
Gotujemy do miękkości. Natkę pietruszki kroimy na drobno i posypujemy zupę przed podaniem.