Sposób przygotowania:
Grzybowa na mięsie z ugotowanym ryżem
Mięso dokładnie płuczemy, myjemy wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą doprowadzając do wrzenia,ściągamy szumowiny dodajemy obrane warzywa.
Obrane, oczyszczone grzyby podsmażamy na maśle z dodatkiem obranej pokrojonej cebuli.
Po podsmażeniu grzyby dodajemy do rosołu.
Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy, kostkę rosołową, ziele angielskie oraz listek laurowy.
Gotujemy jeszcze około 15 - 20 minut, dodajemy wcześniej ugotowany ryż. (ryż ugotowany według opisu na opakowaniu)
Gotujemy jeszcze chwile, następnie zupę zaprawiamy śmietaną 30 %.
Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną, w razie potrzeby solą i pieprzem.
Obrane, oczyszczone grzyby podsmażamy na maśle z dodatkiem obranej pokrojonej cebuli.
Po podsmażeniu grzyby dodajemy do rosołu.
Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy, kostkę rosołową, ziele angielskie oraz listek laurowy.
Gotujemy jeszcze około 15 - 20 minut, dodajemy wcześniej ugotowany ryż. (ryż ugotowany według opisu na opakowaniu)
Gotujemy jeszcze chwile, następnie zupę zaprawiamy śmietaną 30 %.
Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną, w razie potrzeby solą i pieprzem.
gusia1000