Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z porem i ryżem
Nastawiamy wodę, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy oczyszczone udko z kurczaka oraz liście laurowe i gotujemy wywar przez około pół godziny.
W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę marchewkę oraz selera. Pora kroimy w dość cienkie plasterki. Wrzucamy warzywa do zupy oraz ryż i gotujemy przez około 10 minut.
Następnie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w plasterki pieczarki . Gotujemy jeszcze 5 minut. Zabielamy zupę śmietaną i doprowadzamy do wrzenia.
Doprawiamy do smaku, wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i podajemy.
W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę marchewkę oraz selera. Pora kroimy w dość cienkie plasterki. Wrzucamy warzywa do zupy oraz ryż i gotujemy przez około 10 minut.
Następnie dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w plasterki pieczarki . Gotujemy jeszcze 5 minut. Zabielamy zupę śmietaną i doprowadzamy do wrzenia.
Doprawiamy do smaku, wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i podajemy.