izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Zupa z porów i cykorii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jest to pyszna, pożywna zupa z porów i cykorii. Idealnie nadaje się na jesienne i zimowe obiady.

Zupa z porów i cykorii

Składniki:

Zupa z porów i cykorii

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z porów i cykorii
Warzywa oczyść, umyj, osusz. Pory przekrój wzdłuż, posiekaj. Cykorie pokrój w paseczki. Ziemniaki obierz, pokrój w kosteczkę. Rozgrzej masło, wrzuć por i podsmaż. Wrzuć cykorię, mieszaj, duś razem. Dodaj ziemniaki, zalej mlekiem, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 min. Żółtka roztrzep ze śmietanką, wlej do zupy i krótko zagotuj. Przed podaniem posyp zieleniną.

Tagi:

pory cykoria