Sposób przygotowania:
Zupa z prawdziwków z łazankami
Ugotuj bulion warzywny - obrane i pokrojone warzywa zalej zimną woda i gotuj ok. 30 minut. Dodaj zioła i przyprawy. Gotuj, do miękkości warzyw. Przecedź bulion. Grzyby, pokrojone na nieduże kawałki podsmaż na suchej patelni, aż cały płyn odparuje. Dodaj oliwę i smaż jeszcze chwilę. Dopraw do smaku. Grzyby razem z oliwą przełóż do bulionu i zagotuj. Dopraw do smaku, dodaj śmietanę i podawaj z ugotowanym wg przepisu na opakowaniu makaronem łazanki. Udekoruj pietruszką.
![Zupa z prawdziwków z łazankami Zupa z prawdziwków z łazankami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-prawdziwkow-z-lazankami-231818.jpg)