Sposób przygotowania:
Zupa z rabarbaru na jogurcie z cukrem trzcinowym
Wodę wlewamy do garnka żeby się zagotowała. Wrzucamy do niej obrany i pokrojony rabarbar, dodajemy cukier trzcinowy i gotujemy na małym ogniu około 20-30 minut.
Następnie z jajek i mąki robimy lane ciasto i wlewamy cieniutko łyżką, żeby zrobiły się małe kluseczki.
Jak zakipi zdejmujemy z ognia i dodajemy jogurt naturalny .
Jak zupa za mało słodka to można dodać jeszcze cukru wedle uznania.
Następnie z jajek i mąki robimy lane ciasto i wlewamy cieniutko łyżką, żeby zrobiły się małe kluseczki.
Jak zakipi zdejmujemy z ognia i dodajemy jogurt naturalny .
Jak zupa za mało słodka to można dodać jeszcze cukru wedle uznania.
zbysiowa
bietka
Dziękuje bardzo, cieszę się że wzbudziłam twoją ciekawość : )