Sposób przygotowania:
Rosół z lanymi kluskami
Do garnka wlewamy 3 litry wody zagotowujemy.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Mięso, warzywa,liście laurowe i ziele angielskie wrzucamy do wody. Gotujemy na małym ogniu do miękkości około 1 godziny. Doprawiamy do smaku.
Kluseczki;
Do miski wbijamy jajko,solimy, stopniowo dodajemy mleko i mąkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Do gotującego się rosołu wlewamy bardzo cieniutkim strumieniem kluseczki,cały czas mieszając zupę. Gotujemy ok. 2 minut. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
Smacznego
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Mięso, warzywa,liście laurowe i ziele angielskie wrzucamy do wody. Gotujemy na małym ogniu do miękkości około 1 godziny. Doprawiamy do smaku.
Kluseczki;
Do miski wbijamy jajko,solimy, stopniowo dodajemy mleko i mąkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Do gotującego się rosołu wlewamy bardzo cieniutkim strumieniem kluseczki,cały czas mieszając zupę. Gotujemy ok. 2 minut. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
Smacznego