Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną i porem
Mięso wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia i zbieramy szumowiny. Dodajemy sól, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy około 50 minut, a następnie wyjmujemy z garnka ćwiartki z kurczaka.
Dodajemy do wywaru warzywa: selera i ziemniaki pokrojone w kostkę, pietruszkę i marchew w ćwierć plasterki. Gotujemy 5 minut.
Następnie dodajemy kaszę i znów gotujemy 5 minut,
Dodajemy pora pokrojonego w półplasterki i gotujemy 10 minut,
Ogórki ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy. Gotujemy około 5 minut. Doprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Dodajemy do wywaru warzywa: selera i ziemniaki pokrojone w kostkę, pietruszkę i marchew w ćwierć plasterki. Gotujemy 5 minut.
Następnie dodajemy kaszę i znów gotujemy 5 minut,
Dodajemy pora pokrojonego w półplasterki i gotujemy 10 minut,
Ogórki ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy. Gotujemy około 5 minut. Doprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.