Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1047]

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa ogórkowa w nieco innej wersji, z dodatkiem zdrowej kaszy jaglanej i pora, ugotowana na mięsie drobiowym.

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną i porem

Składniki:

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną i porem

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną i porem
Mięso wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia i zbieramy szumowiny. Dodajemy sól, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy około 50 minut, a następnie wyjmujemy z garnka ćwiartki z kurczaka.

Dodajemy do wywaru warzywa: selera i ziemniaki pokrojone w kostkę, pietruszkę i marchew w ćwierć plasterki. Gotujemy 5 minut.

Następnie dodajemy kaszę i znów gotujemy 5 minut,

Dodajemy pora pokrojonego w półplasterki i gotujemy 10 minut,

Ogórki ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do zupy. Gotujemy około 5 minut. Doprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.