Sposób przygotowania:
Zupa rabarbarowa z makaronem
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Rabarbar myjemy i czyścimy,
kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą, dosypujemy cukier i od czasu do czasu mieszamy. Gotujemy do miękkości.
Do drugiego garnka wlewamy wodę, dodajemy sól i zagotowujemy, wsypujemy makaron i gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Ugotowany makaron przelewamy na cedzak.
Na talerz wlewamy ugotowany rabarbar, dodajemy makaron. Dekorujemy bitą śmietaną i pokrojoną miętą.
kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą, dosypujemy cukier i od czasu do czasu mieszamy. Gotujemy do miękkości.
Do drugiego garnka wlewamy wodę, dodajemy sól i zagotowujemy, wsypujemy makaron i gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Ugotowany makaron przelewamy na cedzak.
Na talerz wlewamy ugotowany rabarbar, dodajemy makaron. Dekorujemy bitą śmietaną i pokrojoną miętą.