Sposób przygotowania:
Krem z kiszonych ogórków
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym w garnku oleju.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę. Solimy i smażymy przez 1-2 minuty.
Wlewamy rosół i gotujemy do miękkości warzyw, przez około 15-20 minut.
Następnie dodajemy wodę z ogórków, ogórki starte na tarce jarzynowej, a także śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy. Dodajemy też ugotowanego selera i pietruszkę. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku pieprzem.
Zdejmujemy garnek z ognia. Dodajemy posiekaną zieleninę i blendujemy zupę do uzyskania gładkiego kremu.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę. Solimy i smażymy przez 1-2 minuty.
Wlewamy rosół i gotujemy do miękkości warzyw, przez około 15-20 minut.
Następnie dodajemy wodę z ogórków, ogórki starte na tarce jarzynowej, a także śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy. Dodajemy też ugotowanego selera i pietruszkę. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku pieprzem.
Zdejmujemy garnek z ognia. Dodajemy posiekaną zieleninę i blendujemy zupę do uzyskania gładkiego kremu.