Sposób przygotowania:
Zupa z ryb mieszanych
Przygotowanie:
Ryby oskrobać,wypatroszyć oraz umyć,zdjąć filety i usunąć ości.
Ości oraz łby,wraz z cienko pokrajaną cebulą,zalać zimną wodą,gotować około 1 godziny na wolnym ogniu,wywar przecedzić,a cebulę przetrzeć przez sito.
Przygotowane filety z ryb pokrajać na porcje,przełożyć zieloną i czerwoną papryką,pomidorami-następnie zalać wywarem i przetartą cebulą.
Gotować około 40 minut na wolnym ogniu.Doprawić do smaku solą.Po ugotowaniu powinny być 2 szklanki płynu na porcję.Podawać rybę z wywarem na głębokich talerzach posypaną zieloną pietruszką.
Ryby oskrobać,wypatroszyć oraz umyć,zdjąć filety i usunąć ości.
Ości oraz łby,wraz z cienko pokrajaną cebulą,zalać zimną wodą,gotować około 1 godziny na wolnym ogniu,wywar przecedzić,a cebulę przetrzeć przez sito.
Przygotowane filety z ryb pokrajać na porcje,przełożyć zieloną i czerwoną papryką,pomidorami-następnie zalać wywarem i przetartą cebulą.
Gotować około 40 minut na wolnym ogniu.Doprawić do smaku solą.Po ugotowaniu powinny być 2 szklanki płynu na porcję.Podawać rybę z wywarem na głębokich talerzach posypaną zieloną pietruszką.