Zupa z ryb mieszanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z różnego rodzaju rybami

Zupa z ryb mieszanych

Składniki:

Zupa z ryb mieszanych

 

  • Składniki:
  • Karp żywy 2000g
  • Płotki 1400g
  • Leszcz 500g
  • Sandacz 600g
  • Cebula 500g
  • Papryka czerwona 40g
  • Zielona papryka 100g
  • Pomidory-koncentrat 100g
  • Woda

Sposób przygotowania:

Zupa z ryb mieszanych
Przygotowanie:
Ryby oskrobać,wypatroszyć oraz umyć,zdjąć filety i usunąć ości.
Ości oraz łby,wraz z cienko pokrajaną cebulą,zalać zimną wodą,gotować około 1 godziny na wolnym ogniu,wywar przecedzić,a cebulę przetrzeć przez sito.
Przygotowane filety z ryb pokrajać na porcje,przełożyć zieloną i czerwoną papryką,pomidorami-następnie zalać wywarem i przetartą cebulą.
Gotować około 40 minut na wolnym ogniu.Doprawić do smaku solą.Po ugotowaniu powinny być 2 szklanki płynu na porcję.Podawać rybę z wywarem na głębokich talerzach posypaną zieloną pietruszką.

Tagi:

karp