noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

zupa z rzeżuchy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

oryginalna, bardzo zdrowa zupa

zupa z rzeżuchy

Składniki:

zupa z rzeżuchy

 

  • 2 tacki rzeżuchy,
  • 6 szklanek bulionu z kostki warzywnego,
  • cebula,
  • szklanka białego, wytrawnego wina,
  • szklanka kwaśnej śmietany,
  • maka,
  • 30 g masła,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

zupa z rzeżuchy
Cebulę wczesniej pokrojoną w kosteczkę szklimy na maśle, dolewamy białego wina, troche odparowujemy. 3 łyzeczki mąki dokładnie mieszamy z bulionem, dodajemy do cebuli i zagotowujemy. Wlewamy kwaśną śmietanę, odrobinę podgrzewamy, doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy rzezuchę.

Tagi:

mak