olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Zupa z rzeżuchy z wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

japońska zupa dla każdego :)

Zupa z rzeżuchy z wieprzowiną

Składniki:

Zupa z rzeżuchy z wieprzowiną

 

  • 60dag wieprzowiny
  • pół filiżanki sosu sojowego
  • 1,25l rosołu z kostki
  • 2 garście posiekanej, umytej rzeżuchy
  • 2 jaja

Sposób przygotowania:

Zupa z rzeżuchy z wieprzowiną
Wieprzowinę pokrajać w kostkę, na długość ok. 1 cm. Skropić ją sosem sojowym i odstawić na 10 min. Rosół zagotować, dodać wieprzowinę razem z sosem, gotować na średnim ogniu 10 min., dodać połowę rzeżuchy i gotować jeszcze 5 min. Przed podaniem "zaciągnąć" ją rozkłóconymi jajami, posypać resztką rzeżuchy i podgrzać, nie dopuszczając do zagotowania!

Tagi:

sosy