lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zupa z rzodkiewek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa rzodkiewkowa na obiad...

Zupa z rzodkiewek

Składniki:

Zupa z rzodkiewek

 

Sposób przygotowania:

Zupa z rzodkiewek
Wodę zagotować, a w następnej kolejności dodać do niej kostkę bulionu i rozpuścić. Ziemniaki obrać, dokładnie oczyścić, a następnie pokroić w drobną kostkę. Pokrojone ziemniaki wrzucić do bulionu. Kiedy ziemniaki będą już miękkie można dodać rzodkiewkę. Rzodkiewki najpierw należy dokładnie umyć, odkroić ogonki i pokroić na plasterki. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i poddusić na nim pokrojone w plasterki rzodkiewki, ale żeby się nie zarumieniły. Natkę pietruszki dobrze umyć i drobno posiekać. Na koniec do ugotowanej zupy dodać posiekana pietruszkę. Do zupy dodać śmietanę, aby ją zagęścić. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą. Zupę najlepiej podać tak jak w przepisie z ziemniakami, ale jeśli ktoś chce to można zastąpić je czymś innym.