Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa z sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo smaczna zupa z dodatkiem sera

Zupa z sera

Składniki:

Zupa z sera

 

  • cebula 1 sztuka
  • oscypek 0,5 kg
  • żóltko 1 sztuka
  • woda 2 l
  • kostka warzywna 1 sztuka
  • sól,pieprz szczypta
  • pietruszka,szczypiorek 2 sztuki
  • chleb 6 kromek
  • olej 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Zupa z sera
Przygotować garnek.Do garnka wlać wodę i wrzucić kostkę warzywną, rozpuścić i zagotować. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebule. Zeszkloną cebulę przelać do gotującego się wywaru. Na tej samej patelni zasmażyć chleb razowy pokrojony w kosteczkę i przełożyć na spód talerzy. Odstawić. Do gotującej się zupy wlać żółtko i wymieszać tak aby się nie ścięło. Ser starkować na tarce. Pietruszkę i szczypior pokroić w kosteczkę i wsypać na wierzch zupy. Wymieszać i przelać do talerzy z grzankami. Na wierzch posypać starkowanym oscypkiem.

Tagi:

chleb