Sposób przygotowania:
Zupa z serc i warzyw oraz kaszą kuskus
Wlewamy około dwóch litrów wody, wkładamy serce przekrojone na pół, dodajemy mniejsze pół łyżki soli i dwa liście laurowe. Gotujemy, w tym czasie kroimy seler w kosteczkę, por w paski, marchewkę także w kostkę, cebule kroimy w półksiężyce. Kiedy serce zmięknie wyjmujemy je na denko i kroimy w większe cząsteczki. Dodajemy do wywaru, tak samo robimy z warzywami. Gotujemy wszystko do miękkości, w miarę gotowania dolewamy wody, żeby pozostało nam około dwa litry . Gdy wszystko jest miękkie dodajemy pół szklanki kaszy kuskus i chwilkę gotujemy. Dodajemy pół pęczka pokrojonej na drobno pietruszki i szczyptę majeranku. Wyłączamy i czekamy jeszcze z pięć minut, aż kasza napęcznieje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.