eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pikantny gulasz Eli z serc

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny pikantny gulasz,który można podawać z makaronami,ryżem lub ziemniakami.

Pikantny gulasz Eli z serc

Składniki:

Pikantny gulasz Eli z serc

 

  • 80 dkg serc wieprzowych
  • liście laurowe,ziele angielskie
  • kucharek
  • 1 duża cebula
  • 4 zabki czosnku(można dać więcej)
  • 2 łyżki sosu sojowego Tao Tao
  • 1 łyżka sosu chili czosnkowego Tao Tao
  • 2 duże łyżki pędów bambusa z zalewy Tao Tao
  • 1 łyżka pokrojonego w paseczki imbiru z zalewy
  • 1 kostka mięsna
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • 1 duża łyżka mąki pszennej
  • olej

 

  • 1 opakowanie makaronu ryżowego z tapioką Tao Tao

Sposób przygotowania:

Pikantny gulasz Eli z serc
Umyte serca zalać wodą,dodać kucharka,liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości.Miękkie serca wyjąć z wywaru(na wywarze można ugotować zupę),ostudzić i pokroić w kostkę.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Serca przesmażyć na oleju z cebulą i czosnkiem,dodać sosy,pędy bambusa,paseczki imbiru,kostkę mięsną,paprykę w proszku,podlać wodą i dusić około 30 minut.Makę rozprowadzić wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Makaron przyrządzić według przepisu na opakowaniu.Rozłożyć na talerze makaron w formie wieńca i na środek wyłożyć gulasz z serc.Smacznego!