zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Zupa z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ugotowac rosol dodac skladniki podawac z grzankami

Zupa z serem

Składniki:

Zupa z serem

 

  • 3 zoltka
  • 1,5 litra rosolu
  • lyzka masla
  • lyzka maki
  • lyzka parmezanu
  • 0,25l smietany

Sposób przygotowania:

Zupa z serem
Ugotuj rosol ( mozna urzyc takze tego z kostki).Lyzke masla zasmaz z maka i czubata lyzka parmezanu , ciagle mieszajac na ogniu.Gdy calosc stworzy jednolita mase , rozprowadz swieza kwaśna smietane , zagotuj a nastepnie zapraw dwoma rozbitymi z lyzka wody zoltkami. To wazne: nie dopusc do zagotowania. Osobno ugotuj cienkie niteczki i podawaj je bezposrednio w bulionowkach.oddzielnie podaj tarty parmezan (dosyp wedle uznania) Zamiast kwasnej smietany, mozna takze uzyc slodkiej. Danie serwuj z przepysznymi i chrupiacymi grzankami

Tagi:

mak