Sposób przygotowania:
Zupa krem z jesiennych warzyw
Kolby kukurydzy obieramy z liści i gotujemy w osolonej wodzie przez około 30 minut ( na półtwardo ). Studzimy i nożem ścinamy ziarenka kukurydzy z twardego środka.
Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy. Marchew i pietruszkę myjemy i obieramy, kroimy na mniejsze kawałeczki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Paprykę myjemy i wycieramy ściereczką, czyścimy i usuwamy pestki. Kroimy w kostkę.
Pokrojone warzywa przesmażamy na rozgrzanym oleju i wkładamy do gotującego się rosołu, dokładamy ziarna kukurydzy i gotujemy do miękkości.
W międzyczasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
Pod koniec gotowania zupę doprawiamy i odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Blendujemy na gładki krem i podajemy z ugotowanym makaronem. Przed podaniem dekorujemy.
Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy. Marchew i pietruszkę myjemy i obieramy, kroimy na mniejsze kawałeczki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Paprykę myjemy i wycieramy ściereczką, czyścimy i usuwamy pestki. Kroimy w kostkę.
Pokrojone warzywa przesmażamy na rozgrzanym oleju i wkładamy do gotującego się rosołu, dokładamy ziarna kukurydzy i gotujemy do miękkości.
W międzyczasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
Pod koniec gotowania zupę doprawiamy i odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Blendujemy na gładki krem i podajemy z ugotowanym makaronem. Przed podaniem dekorujemy.