Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni z mozzarellą
Do garnka z wodą wrzucamy skrzydełka, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu około 30 minut.
Marchewkę, pietruszkę, seler i por obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i gotujemy 15 minut.
Dynię obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka i gotujemy około 20 minut.
Następnie dodajemy ser mozzarella pokrojony w kostkę, śmietankę i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia lecz nie gotujemy.
Miksujemy zupę, ewentualnie doprawiamy wg uznania.
Zupę możemy poddawać z grzankami, pestkami uprażonymi lub chrupkim pieczywem.
Smacznego.
Marchewkę, pietruszkę, seler i por obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i gotujemy 15 minut.
Dynię obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka i gotujemy około 20 minut.
Następnie dodajemy ser mozzarella pokrojony w kostkę, śmietankę i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia lecz nie gotujemy.
Miksujemy zupę, ewentualnie doprawiamy wg uznania.
Zupę możemy poddawać z grzankami, pestkami uprażonymi lub chrupkim pieczywem.
Smacznego.
SylaUla
Czekoladka 2