lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zupa z soczewicy z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa z soczewicy z pulpetami

Zupa z soczewicy z pulpetami

Składniki:

Zupa z soczewicy z pulpetami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z soczewicy z pulpetami
Marchew obierz i przekrój na pół.Soczewicę i marchew zalej gorącym bulionem,dopraw do smaku solą i pieprzem.Gotuj zupę aż soczewica i marchewka będą miekkie,Gotową zupę zdejmij z ognia,schłódź i dokładnie zmiksuj.Do mięsa mielonego wbij jajko,dodaj tyle bułki tartej by powstała gładka masa.Dopraw ją do smaku i formuj z niej małe pulpeciki które smaż z dwóch stron na złoty kolor.Gotowe pulpety wkładaj do zupy od razu przed podaniem na stół.