Aleksandra

Aleksandra

Kucharz
[Przepisów: 7]

Zupa z soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowa zupka z czerwonej soczewicy

Zupa z soczewicy

Składniki:

Zupa z soczewicy

 

  • 1 litr wody
  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 1 duża cebula
  • 2 rosołki warzywne
  • 1 łyżeczka zmielonego kminku
  • sól (według uzniania)
  • pieprz (według uzniania)
  • maga (według uzniania)
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Zupa z soczewicy
Do wody dodać rosołki warzywne, drobno posiekaną cebulę, soczewicę i odrobinę oliwy z oliwek. Gotować 30 minut często mieszając. Odstawić z gazu i zmiksować blenderem. Postawić ponownie na kuchenkę. Dodać sól, pieprz, kminek oraz magę. Wymieszać. Gotować 20 - 30 minut na małym ogniu często mieszając . Smacznego :)

Tagi:

soczewica