mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa z soczewicy z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, niezwykła w smaku zupa z soczewicy.

Zupa z soczewicy z makaronem

Składniki:

Zupa z soczewicy z makaronem

 

  • 1 por
  • 3/4 szklanki soczewicy
  • 0,5 opakowania mrożonej mieszanki warzywnej
  • 4 suszone grzyby
  • 2 łyzki makaronu typu zacierki
  • kurkuma
  • imbir suszony
  • curry
  • chilli
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z soczewicy z makaronem
Grzyby namoczyć na całą noc. Następnie pokroić je. Soczewicę zalać wodą na 30 minut, po czym wrzucić ją do garnka razem z grzybami. Zalać 1 litrem wody i gotować przez około 15 minut. Następnie dodać mrożone warzywa i gotować do miękkości. Wrzucić pokrojony por, makaron oraz przyprawy. Gotować przez 10 minut.