Sposób przygotowania:
Zupa z suszonych grzybów
Grzyby zalewamy wodą i zostawiamy na noc.
Rano gotujemy w tej samej wodzie z dodatkiem soli około godziny. Następnie wywar przecedzić, grzyby przydadzą się do uszek lub krokietów. Wlewamy bulion.
Doprawiamy do smaku, dodajemy masło i śmietankę, doprowadziły do wrzenia i wyłączam palnik.
Zupę podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub grubym makaronem.
Smacznego.
Rano gotujemy w tej samej wodzie z dodatkiem soli około godziny. Następnie wywar przecedzić, grzyby przydadzą się do uszek lub krokietów. Wlewamy bulion.
Doprawiamy do smaku, dodajemy masło i śmietankę, doprowadziły do wrzenia i wyłączam palnik.
Zupę podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub grubym makaronem.
Smacznego.