alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Zupa z suszonych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna aromatyczna zupa z suszonych podgrzybków. Z dodatkiem masła i słodkiej śmietanki. Podawana z ryżem lub makaronem.

Zupa z suszonych grzybów

Składniki:

Zupa z suszonych grzybów

 

Sposób przygotowania:

Zupa z suszonych grzybów
Grzyby zalewamy wodą i zostawiamy na noc.

Rano gotujemy w tej samej wodzie z dodatkiem soli około godziny. Następnie wywar przecedzić, grzyby przydadzą się do uszek lub krokietów. Wlewamy bulion.

Doprawiamy do smaku, dodajemy masło i śmietankę, doprowadziły do wrzenia i wyłączam palnik.

Zupę podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub grubym makaronem.

Smacznego.