Sposób przygotowania:
Zupa z suszonych grzybów
Grzyby opłukać namoczyć w wodzie następnie ugotować do miękkości. Pokroić grzyby na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać, posiekać drobno, usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Wywar warzywny doprowadzić do wrzenia. Wlać wywaru warzywnego wodę z gotowania grzybów. Dodać pokrojone ziemniaki, gotować.
Dodać do zupy pokrojone grzyby oraz cebulę. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie rozprowadzić śmietanę w zupie.
Cebulę obrać, posiekać drobno, usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Wywar warzywny doprowadzić do wrzenia. Wlać wywaru warzywnego wodę z gotowania grzybów. Dodać pokrojone ziemniaki, gotować.
Dodać do zupy pokrojone grzyby oraz cebulę. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie rozprowadzić śmietanę w zupie.