ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Zupa z suszonych jabłek i owoców leśnych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa jest połączeniem naprawdę wielu smaków

Zupa z suszonych jabłek i owoców leśnych

Składniki:

Zupa z suszonych jabłek i owoców leśnych

 

  • 5 sztuk kapeluszy prawdziwków
  • 100g suszonych jabłek
  • 100g innych suszonych owoców leśnych
  • 4 goździki
  • laska cynamonu
  • 50 g sherry

Sposób przygotowania:

Zupa z suszonych jabłek i owoców leśnych
Grzyby gotuj w 1,2l wody przez około 30 minut.Następnie dodaj suszone jabłka i suszone owoce leśne.Wrzuć cynamon, goździki,lekko podgotuj,dolewając sherry.Zupę można lekko dosłodzić cukrem.Dla dodania zupie wytrawności możemy zrobić małe pulpeciki z kasztanów jadalnych.
Należy połączyć 150 g kasztanów z odrobiną miodu,łyżką mąki ziemniaczanej,łyżką posiekanych orzechów i uformować kulki.Pulpeciki nie wymagają gotowania.