Sposób przygotowania:
Podudzia w przyprawie harissa i pomidorach
1. Podudzia umyć, oczyścić, osuszyć ręcznikiem papierowym. Harissę wymieszać z olejem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, zalać podudzia marynatą, natrzeć dokładnie także pod skórką, marynować całą noc w lodówce.
2. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pomiędzy i na wierzch (tak aby całe podudzia były przykryte) wyłożyć pokrojone w ćwiartki pomidory (skórą do dołu). Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego!
2. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pomiędzy i na wierzch (tak aby całe podudzia były przykryte) wyłożyć pokrojone w ćwiartki pomidory (skórą do dołu). Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego!
BozenaMatuszczyk